Kollaboratív Robotok

______

HCR-5

A Hanwha Precision Machinery bemutatja HCR – 5 kollaboratív robotját a biztonságos jövőért.

1977-ben a Hanwha Precision Machinery megnyitotta precíziós megmunkálással foglalkozó üzemét, amely a repülőgép és védelmi iparág számára biztosított gyártási bázist. A vállalat a mai napig ebben az üzemben működik. Az eltelt időszakban azonban számos területen tevékenykedett már, így a robotika, a precíziós és többtengelyes megmunkálás és a szoftvertechnológia terén is. Ezek együttese vezetett a HCR-5 kollaboratív robot bevezetéséhez.

5 kg-os maximális kapacitásával a HCR-5 egy könnyűsúlyú, könnyen vezérelhető robotkar. Egyszerűen betaníthatók a repetitív munkafolyamatok, mint a pick&place alkalmazások, a palettázás, a csomagolás vagy a csavarozás. Tudjon meg többet a széles körben alkalmazható HCR-5 robotról az Iparágak és Alkalmazások oldalon.

A HCR-5 kollaboratív robotot egyszerű vezérelni és rugalmasan reagál a változásokra amelyek az üzemi elhelyezését illetik, így költséghatékony megoldás. Nemcsak manuális feladatok alkalmazásában jeleskedik, hanem abban is, hogy biztonságos munkatársa lehet a humán munkaerőnek az üzemben.

Egyszerű

Egy félnapos oktatás elegendő a programozási ismeretek elsajátításához még a kezdő szakembereknek is.

A HCR-5 robotok egy tabletszerű kézi programozó készülékkel (Teaching Pedant) érkeznek, amelyen egy könnyen kezelhető kézikerék is található. Akárcsak egy videókészítő program, a Teaching Pedant is lehetőséget ad a folyamatok felügyeletére és az intutív irányításra. Ráadásul az eszköz a 3D szimulációt is támogatja, így előnézetet kaphatunk a programozott mozgásokról, és könnyebb a programozás is. Egyszerűbb mozgásokra a robot kézzel történő mozgatásokkal is betanítható, ezeket meg lehet jegyeztetni a vezérléssel. Ez a betanítási mód igencsak leegyszerűsíti a programozás folyamatát.

A moduláris felépítés megkönnyíti a javítást, ami egy részletes leírás segítségével végezhető el.

A HCR-5 pótalkatrészei mind ilyen moduláris kivitelűek, úgyhogy nincs szükség mérnöki munkára a javításhoz. A robotok karbantartását a felhasználók is végezhetik, ez pedig jelentősen csökkenti az üzemeltetés költségeit.

Rugalmas

A termelési üzem elrendezésében bekövetkező változások miatt nem kell lecserélni a robotokat.

A HCR-5 egy könnyűsúlyú, egyszerűen áthelyezhető és helytakarékos robotkar. Könnyen elhelyezhető a termelésben anélkül, hogy változtatni kellene az elrendezésen. Ráadásul az I/O modul és az EtherCAT csatlakozó elhelyezése is könnyen hozzáférhető – így a különböző kiegészítők (megfogók, kamera, szenzorok) is egyszerűen csatlakoztathatók.

Két robot használata nem jelenti azt, hogy két kontrollerre is szükség lesz.

Ugyanazzal a vezérlővel két robot is irányítható, így a bekerülési költségek optimalizálhatók. A Teach Pedant szintén használható két robottal.

Biztonságos

Biztonságos munkavégzés akár a robot közvetlen környezetében is.

A HCR-5 egy virtuális biztonsági hálóval van körülvéve, amely könnyen beállítható a munkakörnyezetnek megfelelően. Erre azért van szükség, hogy az ütközéseket elkerüljük, illetve a legkisebb ütődés hatására leálljon a robotkar. Ezzel lehetővé válik a robotok és az emberek közös és biztonságos munkavégzése különböző kerítések, védőfelszerelések nélkül.

Hagyja, hogy a robot végezze el a veszélyes feladatokat!

Telepítse a robotot oda, ahol magas hőmérséklettel vagy veszélyes anyaggal kell dolgozni, vagy a műveletek között kell mozgatni a munkadarabokat (pl. fröccsöntésnél, préselésnél és CNC gépeken). A robotok használatával elkerülhetők az emberi sérülések és fejleszthető a munkakörnyezet.

Specifikáció

Az alábbi specifikáció előzetes figyelmeztetés nélkül frissülhet. A telepítés előtt kockázatelemzés készítése ajánlott.”


Szabadságfokok száma 6 tengely
Maximális teherbírás 5 Kg
Karkinyúlás 915 mm
Mozgástartomány +/- 360°
Sebesség Forgássebesség: 180°/s, Szerszám: 1m/s
Ismétlési pontosság +/- 0,1 mm
Tömeg 20 Kg
Helyszükséglet Ø150 mm
Vezérlő mérete 450 mm x 560 mm x 225 mm
Vezérlő doboz Szerszám csatlakozás
I/O port (Digitális be-/kimenetek) 16/16 4/4
I/O port (Analóg bemenetek) 2/2 2/-
I/O port (EtherCAT) 1 1
I/O tápfeszültség 24V 2A a doboznak és 12V or 24V 1.6A a szerszámnak
Kommunikáció TCP/IP, EtherCAT, Modbus TCP, CC-link/Profinet/EnthernetIP(opcionális)
Működési hőmérséklet 0-50 °C
Érintésvédelmi osztály IP54
Tápfeszültség 100-240 VAC, 50-60 Hz
Programozás Ikonalapú 12.1 inches érintőképernyő (3D szimuláció támogatással)
Kábelhossz Roboton található csatlakozó és vezérlő között 6 m, Teaching Pedant és vezérlő között: 5m